Saturday, October 20, 2012

4 Hari 4 Malam Gula-gula Batu...

span style="color: #ffe599; font-size: large;">MH 2513 | ETD1245 | Boeing 737-400 | Kch - Kul | MAS


Penerbangan kali ni adalah ke Kayel dan ianya adalah penerbangan ke 42 tahun ini dan sama plak ngan umur aku yang akan disambut ulang tahunnya tak lama lagi.. huhuhu. Masih menggunakan pesawat Boeing.

Sebagaimana yang aku bagi tahu sebelum ni, hari tok kamik akan cuba citer pengalamanku selama 4 hari 4 malam semenjak Rabu sehinggalah ke hari ni. Hari rasanya mood ada baik dan tengoklah nanti berapa banyak cerita akan keluar.

Rabu lepas 18 Oktober, aku dan semua pegawaiku telah terbang ke Miri. Kusangkakan tiada harapan lagi mahu ke Miri pada tahun ni tetapi rezki lebih baik. Kami ambil penerbangan tengah hari dan sesampai je kami trrus ke Parkcity Averly, Miri. Hotel ni aku pilih sebab selalu tgk kawan aku check-in kat hotel ni bersama crew penerbangannya. Selepas check-in tak lama lepas tu kita orang semua keluar ke town jalan-jalan. Biasalah, tak banyak shopping complex yang ada tapi aku rasa better than Kuching. Sempatlah juga aku rembat Kickers yang telah didiskaun 40%. Dalam kul 5 lebih kita orang balik ke hotel rehat-rehat sebelum keluar balik untuk makan malam.

Malam tu kami semua pergi makan ke Warisan Bintang dan di bawa oleh Faizal staff Miri. Thanks Faizal sebab bawa kami makan ke tempat yang selesa tu. Harga pun ok la... Tak lah mahal sangat. Selepas selesai makan, kami pulang ke hotel. Di hotel sebelum tidur, aku dan 2 orang pegawaiku telah membincangkan kes yang perlu dihantar ke HQ minggu depan. Kesian kat diaorang... Roslima selalunya tidur kul 9 manakala Farizan tidur kul 10. Waktu tu dah kul 10.30. Makanya tersenggut-senggutlah mereka menahan ngantuk... Hahahah kepada pegawaiku, sorry yer sebab nyusahkan korang. Kalau tak bincang nanti aku gak yang susah. Sebelum aku susah, maka baiklah aku nyusahkan mereka dulu. Lagipon aku ni memang suka dera orang... Muahahaha. Patutlah hari tu aku kena dera ngan bossku.

Keesokan harinya kami ke JPPH Miri untuk bermesyuarat sempadan yang dipengerusikan oleh PPN Sarawak. Mood pagi tu sangat seronok. Maklumlah hari tu marah sangat tapi sekarang i luv u la pulak. Kehkehkeh.. Biasalah, aku ni kalau marah, marah habis2 tapi lepas marah sejuk la. Kena pulak telah diberi gula-gula....

Petang tu selepas habis mesyorat dan lunch, aku dan 3 lagi pegawaiku ronda2 lah Bandar Miri Jalan kaki. Farizan sebok cari buah dabai. Terlupa plak aku nak amik gambar buah dabai tu. kat Pasar Tamu jugak aku berpeluang kenal dengan 2 lagi jenis buah iaitu buah terap dan buah jelayan. Tak banyak yang menarik dan lagipun kitaorang tak tahu nak jalan ke mana. Jalan pon sekitar 500 meter je. Habis berjalan kitaorang gi makan aiskrim Farizan belanja. Hrmm best betul. Makan aiskrim connetto di bawah pokok di tempat tunggu bas.

Petang tu juga kami bertolak ke Bintulu pula sebab ada lawatan teknikal ke Lembaga Pelabuhan Bintulu. Flite delay petng tu dan sampai jer di epot Bintulu, teksi pon dah habis. Nasib baik ada satu lagi. Di Bintulu kami duduk di Parkcity Averly Bintulu. Hotel brand sama. Memang best hotel tu. Bagi aku service first class. Tapi ada insiden malam tu, staf kat kaunter tu telah bagi salah bilik. Bila aku buka jer bilik hotel, aku tengok macam dah ada orang. Nasib takda apa-apa aktiviti horny kat dalam bilik tu. aku keluar dan terus ke kaunter pendaftaran.

Malam tu aku taklah marah sangat tapi saja berlakon kononnya marah.. Hehehe. Kesian staf tu. Walau apa pun, tak lama selepas masuk bilik, pintu bilik ku diketuk. Ada 2 staff hotel datang menghantarkan sebakul buahan tanda mohon maaf. Bagi aku kesalahan tu kecik jer tapi tindakan memohon maaf secara bergula-gula tu aku suka... Hahaaha aku suka gula2 maaa..

Oklah, rasanya tak sempat aku nak habiskan cerita ni. Kapal pon dah nak sampai epot. Esok-esok jer lah aku sambung. Gambar kat bawah ni korang padankan sendirilah yer dengan cerita aku ni. Up cerita kat blog guna aipon ni terhad... Ok see u soon, byezz

No comments:

Blog Widget by LinkWithin