Monday, October 15, 2012

Gula-gula dah diberi, kini masa balas budi....

span style="color: #ffe599; font-size: large;">AK 5204 | ETD0945| Airbus A320-200 | Kul - Kch | Air Asia


Penerbangan pulang selepas kembali bercuti. Penerbangan ini adalah yang ke 37 pada tahun ini. Alhamdulillah, beberapa perkara telah dapat aku laksanakan dan dibereskan. Walaupun seketika tetapi ia amat bermakna kerana setelah 24 hari tak berjumpa familyku.

Pada hari Jumaat yang lepas juga aku akhirnya dapat juga membelikan amoiku phone baru. Kesian.. Phone lama tu dah tak berapa nak elok sangat. Rasanya dah hampir 3 tahun dah umurnya semenjak aku beli kat kedai Ah Mei Plaza Massalam. Diharapkan amoiku dapat menjaga phone tu seperti menjaga nyawanya sendiri... Itu kira hadiah besday in advance la yer.... Anak sulungku juga telah tersenyum lebar kerana pada kali ni permintaannya ditunaikan. Dapat dia kasut futsal baru dan bolasepak baru. Semuanya Adidas. Aku ni pakai Asadi jer... Cuma anak bongsuku saja yang belum dapat basikal baru. Tapi rasanya dia taknak sebab dia kata hari tu, kalau beli yang baru, yang lama nak buat apa? Huhuhu.. Rasanya sifat tu diwarisi dariku. Yela, aku kalau pakai sesuatu barang tu makanya akan ku pakai sampai lunyai. Aku hanya beli perkara yang aku nak pakai jer. Kalau aku nak tapi cuma nak pakai sesekali jer makanya aku takkan beli... Well laun padang lain belalang..

Pada masa ni aku tgh berpikir ni sama ada nak order nasi lemak kat dlm kapal ni atau tidak. Bau semerbak ni.. Tapi aku ingat nak lunch terus jer bila sampai kuching. Rindu plak ngan masakan mamak kat kuching. Nak order air je pon mahal nak mampos.. Kalau aku tak makan, apa yang aku nak buat? Kalau tido cam amoi kat sebelah aku ni takot meleleh plak ayaq lioq. Aghh tahan jer lah...

Esok aku akan ada taklimat di Pejabat SUPdan slot aku adalah tengah hari di
mana aku dikehendaki memberikan taklimat selama 1/2 jam di hadapan wakil2 agensi kerajaan persekutuan yang dianggarkan 350 orang. Nasib baik 1/2 jam jer dan slide pon dah aku siapkan. Lusa aku akan pergi ke Miri untuk hadir mesyuarat pada keesokan harinya. selesai mesyuarat aku akan ke Bintulu plak dan Jumaat aku akan balik semula ke Kuching transit di Sibu. Sabtu 20hb aku akan kembali semula ke Kayel.... begitulah seterusnya..

Oklah, aku rilek2 jap jumpa lagi lusa dalam penerbangan ke miri. Chiow..!

No comments:

Blog Widget by LinkWithin